Agenda, Buurtoverleg, Groen, Landschap, Pijlsweerd, Recreatie, Zuilen

Visie voor Landschapspark Oud Zuilen

Landschapspark Oud Zuilen wordt verbeterd. Het gebied van ongeveer 40 hectare ligt tussen de Vecht in het westen, Slot Zuylen in het noorden, bedrijventerrein Overvecht-Noord in het oosten en de Franciscusdreef in het zuiden. Het groene gebied bestaat nu nog vooral uit weilanden en bos en is (op enkele wandelpaden na) niet goed toegankelijk. Dat moet verbeteren. Het nieuwe landschapspark gaat zorgen voor meer en nieuw openbaar groen in de stad. Het extra groen is nodig om de stad gezond te houden voor het groeiend aantal inwoners. Het gebied langs de Vecht verbindt de stad aan de noordzijde met het groene buitengebied om de stad.

Er wordt gewerkt aan de eerste schetsen en plannen voor het Landschapspark Oud Zuilen. Het gebied ligt voor een deel in een rijksmonument en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (UNESCO Werelderfgoed) en het Natuurnetwerk Nederland. Dat betekent dat we voor het inrichten van het park rekening moeten houden met de voorwaarden voor dit gebied. Een voorbeeld hiervan is dat er geen nieuwe gebouwen in het park mogen komen.

Wilt u meepraten over het landschapspark? Doe dan mee met de eerste online bijeenkomst op 23 februari. De gemeente wil uw ideeën en voorstellen gebruiken voor het afronden van de plannen (visie).

Wanneer: woensdag 23 februari
Hoe laat: 19.30 – 21.30 uur
Waar: online via zoom, zoomsessie 979 2727 0704 – wachtwoord opvragen via aanmelden@utrechtnoordwest.nl