Verslag, Wijkplatform

Meet het verkeer door je straat…

Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat gaat? Zijn het vooral fietsers, auto’s of zwaarder verkeer? En op welke momenten van de dag? Laat jouw raam dan meetellen met Telraam! Meet met een sensor het verkeer in jouw straat en maak deel uit van een groot netwerk van lokale verkeerstellers in de provincie Utrecht.

We zijn op dit moment op zoek naar deelnemers! Meld je aan door het sturen van een e-mail naar aanmeldingen@utrechtnoordwest.nl! Met Telraam helpen inwoners eenvoudig om verkeerstellingen te doen, in wijken, straten en buurten. En jij kunt meedoen! Hoe? Heel makkelijk! Via Telraam krijg je beschikking over een verkeersteller die je eenvoudig plaatst op een raam met uitzicht op de straat. Het Telraam geeft automatisch tellingen door van fietsers, voetgangers, auto’s, bestelbusjes en zwaarder verkeer. Zo krijg je inzicht in het verkeer in je straat, hoe het dagelijks varieert en hoe hard er bijvoorbeeld wordt gereden.

Als je meedoet maak je deel uit van het Telnetwerk van de provincie Utrecht dat in 2022 uitgroeit tot maar liefst 300 lokale meetpunten. Je kunt ook eigen analyses maken van het verkeer in je straat via de website.